kuu

Echte mannen drinken bier

09 juni
Kermissen, festivals, food markets. Het is EEN GROOT FEEST. Met bier. Veel bier. Doe mij maar zo een blonde stoot, zo een kouwe kletser. Eerlijk, dat bier is heerlijk. Ik houd er van. Maar een waarschuwend vingertje is op zijn plaats.

Bier is slecht voor je mannelijkheid, man. Alcohol remt namelijk je testosteron productie. Het “mannelijk” hormoon is verantwoordelijk voor je spiergroei en je libido. Het nieuws wordt slechter; bier zit vol met fyto-oestrogenen. Een hormoon dat lijkt op het “vrouwelijk” hormoon en dus zorgt voor het aanmaken van allerlei vrouwelijke kenmerken zoals zachte bovenbenen en, jawel, borsten. Manboobs.

Geen grap, bier maakt je vrouwelijk. Dus al die jonge, stoere kerels die zich week in week uit voltanken met bier en mannig doen... die zijn straks de vrouw in huis, hahaha. Alcohol. Het is sowieso vergif. Maar bier spant hierin wel de kroon hoor. Uh... doe eens een watertje tussendoor?

Oke een serieus tippie dan; sporten met explosie is goed voor je testosteron. Springen, boksen, tillen. Uiteindelijk is teveel (bier) teveel, maar deze activiteiten zijn in ieder geval positief voor je testosteron. Jongens, ik neem er nog eentje, morgen ram ik er wel even een training doorheen.

Sluit bericht